Martin Pergola

This waterfront home outside Salisbury, MD was plagued with a convoluted layout that prevented access to views of the water. The kitchen was disconnected from the rest of the home and the living room cut off from the water.

About this Project

This client wanted a pergola to provide a shaded area on their back deck and reduce sunlight entering their home on the South facade. Design Matters developed a pergola design with purlins angled to provide shade in the summer and allow light in the winter. This provided substantial improvements to their energy costs by reducing solar heat gain just in the summer. The layout worked with their existing deck framing, minimizing the need for expensive alterations to existing elements.

Locations

Salisbury, MD

Size

2,200 sf

Date

2021

Category

Residences

Status

Completed

Start your
Dream Structure